A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, спорту та молодіжної політики виконавчого комітету Яремчанської міської ради Івано-Франківської області

Міський семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи 

Дата: 26.02.2018 09:36
Кількість переглядів: 33

Завжди в творчому пошуку

Процес реформування стрімко входить в життя освітян і спонукає їх до переосмислення основних пріоритетів та завдань.

Становлення та виховання дитини в значній мірі відбувається у період навчання у школі.

Діяльність Яремчанської загальноосвітньої школи №1 (директор І.Холошнюк) спрямовано на розвиток особистості, як творця та проектувальника власного життя. Тому основний акцент впродовж проведення  25 жовтня 2017 року на базі даної школи  семінару заступників директорів з навчально-виховної роботи  навчальних закладів міста спрямовано на висвітлення питання  «Інноваційні підходи до реалізації компетентнісного підходу в навчально-виховному процесі».

Актуальність теми незаперечна, оскільки завданням сучасної української школи є формування і розвиток ключових компетенцій особистості, а саме: вільне володіння державною мовою; здатність спілкуватися іноземними мовами; компетентності у галузі природничих наук, техніки і технологій; математична, екологічна, громадянська, соціальна, культурна, інформаційно-комунікаційна компетентності; інноваційність; навчання впродовж життя; підприємливість та фінансова грамотність. Теоретичні питання (з виступу заступника директора з навчально-виховної роботи Х.Іванюк) знайшли практичне відображення на уроках української мови у 4-Б класі (вчитель  Х.Гнип’юк), історії України в 7-Б класі (вчитель Ю.Яворський),  біології (за інноваційною технологією «перевернутого класу») у 8-Б  (вчитель  І.Микитюк).Уроки проведено з використанням сучасних інноваційних технологій у творчій співпраці, гармонізації та гуманізації взаємин між учнями та вчителями.

Сучасні ритми освіти пройшли через свідомість всіх освітян України, свідченням цього є проведений в режимі онлайн педагогічний міст “Реалізація  компетентнісного підходу в  організації навчально-виховного процесу в школі”  між вчителями Яремчанської ЗОШ І-ІІІ ст.№1 та творчим активом вчителів із Смілянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Черкаської області (між цими двома школами у жовтні 2015 року підписано угоду про партнерство, відповідно до якої реалізовано уже багато спільних проектів).Координатором співпраці є методист М.Римарук. Впродовж роботи семінару акцентувалась увага на тому, що без компетентного вчителя не буде компетентного учня. Особистості зростають лише у творчості, яка ґрунтується на тісній співпраці кожного педагогічного колективу, у монолітній єдності істини:  «Від творчого директора через творчого вчителя до творчого учня». Учителі свідомі того, що справжній фахівець повинен ефективно працювати, професійно вдосконалюватися та творчо зростати, адже, як стверджував К.Ушинський, педагог не тільки той, хто все життя вчить, а й той, хто все життя вчиться.

Учасники семінару під час обговорення  визначили ефективність та необхідність проведеної роботи з  обміну досвідом, який сприяє професійному самовдосконаленню, пошуків шляхів трансформації теоретичних основ, передового педагогічного досвіду в практичну діяльність та поширення його, створення інноваційного середовища в закладі освіти. Обмін думками, досвідом, творчими здобутками педагогічних працівників ще раз підкреслює, що в освіті працюють творчі, самовіддані люди, які вболівають за майбутнє своїх вихованців, байдужих звідси витіснить саме життя.

 

Завідувач міського методичного кабінету

управління освіти Яремчанського

міськвиконкому З.Воспаленко

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень