A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, спорту та молодіжної політики виконавчого комітету Яремчанської міської ради Івано-Франківської області

Міський семінар директорів шкіл Яремчанського регіону. Крокуємо в ногу з часом 

Дата: 26.02.2018 09:34
Кількість переглядів: 14

Сьогодні вагомою освітянською проблемою є формування готовності педагогічних працівників всіх  закладів освіти до роботи в умовах становлення Нової української школи. Адже  школа нового типу сьогодні-це не тільки зміна назви школи. Головне в ній, щоб центром освітнього процесу стала дитина з її складним світом думок, почуттів, відповідальним ставленням до процесу здобування знань та їх застосування в реальних життєвих ситуаціях…

Саме на ці важливі вузлові питання було сконцентровано увагу під час проведення міського семінару керівників шкіл міста за участю начальника управління освіти Онутчака Івана Васильовича, завідувача міським методичним кабінетом Воспаленко Зої Вікторівни,методиста Покрищук Тамари Євгенівни, який відбувся на базі Поляницької ЗОШ І-ІІ ст.( директор  Кіщук Галина Дмитрівна). Приємне враження на присутніх справило сучасне приміщення школи з естетичним інтер’єром, чистотою та порядком і злагодженість та партнерські стосунки, сформовані в шкільному колективі. І це не випадково, так як постійною опорою та підтримкою школи є сільський голова Микола Миколайович Поляк, депутати сільської ради та  активісти села. Таку тісну співпрацю та розуміння того, що матеріальний та інтелектуальний  внесок у процес розвитку дитини знайде позитивне продовження, було відзначено під час роботи семінару.

До участі в семінарі були задіяні всі: і учні, і педагоги. Злагодженість та взаємопідтримка простежувалась вже з самого початку, коли  привітання гостей  з музичним супроводом та коломийками  розпочали в національному вбранні учні молодших класів. Вчителі школи на проведених уроках  продемонстрували навички володіння сучасними інноваційними технологіями: так інтегрований урок-дайвінг з математики у 4 класі провела Щерб’юк Оксана Василівна (вчитель початкових класів), урок-дослідження з української літератури у 8 класі – Часовщикова Надія Миколаївна (вчитель української мови та літератури),  урок інформатики в 2 класі - Степанов Сергій Борисович ( вчитель інформатики). В ролі учнів відчули себе учасники семінару під час проведення з ними  майстер-класу «Інтерактивні методи навчання на уроках» вчителями образотворчого мистецтва Щерб’юк Мирославою Василівною та трудового навчання  Поповичем Іваном Юрійовичем. Особливо потішив присутніх результат цієї роботи-картонна хатинка для учнівського лялькового театру.

В рамках проекту «Весна іде» класним керівником 5 класу Дронюк Мар’яною Юріївною разом з учнями було представлено позакласний захід «Зустріч весни», який супроводжувався виконанням учнями обрядових дійств та веснянок . Весняним теплом та свіжістю повіяло на присутніх під час заняття гуртка з плавання (керівник Стефурак О.)

Учасники семінару мали можливість відвідати і шкільну кімнату-світлицю, в якій зібрано унікальні старовинні експонати, пов’язані з історичним минулим рідного села, його побуту та мистецтва. Учні - екскурсоводи детально ознайомили присутніх із змістовим наповненням світлиці. Важливим етапом семінару був проведений з учителями школи заступником директора школи з навчально- виховної роботи Хомин Оксаною Степанівною за участю директора школи Кіщук Галини Дмитрівни  методичний калейдоскоп «Компетентність педагога як одна з умов успішності його професійної діяльності», на якому було продемонстровано високий рівень готовності вчителів до роботи в нових умовах. При підбитті підсумків роботи семінару була дана  висока оцінка роботі шкільного колективу ,спрямованої на підвищення  професійної компетентності та формування їх готовності до роботи в умовах становлення нової української школи. Такий обмін досвідом роботи визнано не тільки доцільним, а й необхідним.

                                              Завідуюча міським методичним кабінетом

                                             З.Воспаленко



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень