A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, спорту та молодіжної політики виконавчого комітету Яремчанської міської ради Івано-Франківської області

Вчимось навчаючи

Дата: 26.02.2018 09:33
Кількість переглядів: 24

Справи освітянські

Закон України «Про освіту» акцентує увагу на підготовку нової генерації педагогічних кадрів, підвищення їхнього професійного та загальнокультурного рівня, озброєного інноваційними технологіями навчання. Кардинальні зміни в освіті висувають відповідні соціальні вимоги до кожного педагога, а особливо вчителя 1 класу, так як саме він закладає в свідомості дитини перші «цеглинки» знань, умінь та навичок, формує умови для розвитку потенціалу кожної особистості готової до свідомого життєвого вибору,самореалізації, громадянської активності. Формуванню готовності педагогічного працівника до реалізації вимог сучасності приділено значну  увагу в системі роботи міського методичного об’єднання вчителів 1 класу ( керівник методичного об’єднання Томашевська У.В.). Так на черговому засіданні 16 листопада в основу було покладено роботу над створенням моделі уроку «Мистецтво поруч з нами» та проекту «Перлина Прикарпаття - Коломия». Презентація відбулася в музеї писанкового розпису в м.Коломиї.   

Мальовниче Прикарпаття, як відомо, з давніх-давен славиться за межами України своїм неповторним самобутнім мистецтвом.

ФОТО

Життєдайна сила писанки, її неповторна краса, багатство орнаментів і, зрештою, звичаї та обряди, пов’язані з нею, лягли в основу побудови проекту.

В експозиційних залах музею вчителі ознайомилися з технікою виконання писанки: 3 тисячі писанок різних регіонів України, писанки української діаспори з Румунії, Франції, Канади, США, Аргентини, Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Данії, Швейцарії, Алжиру, Туреччини, Єгипту, Ізраїлю, Індії, Китаю.

ФОТО

Зворушлива зустріч з творчістю коломийського воїна-писанкаря Олега Кращука залишила незабутні враження.

Олег – коломийський писанкар, а також боєць АТО, нагороджений медаллю «Захисник Вітчизни» та відзнакою «За бойову звитягу». Під впливом подій з’явилася майданівська писанка, на якій зображено білих пташенят (студентів), які залітають у розчинені ворота Михайлівського собору.

ФОТО

Коломия- це осередок культури, освіти та виховання. Це перлина культурного надбання України. Робота над проектом, підкріплена ознайомленням з мистецькою спадщиною музею «Писанка», сприяє емоційно-духовному збагаченню кожного, спонукає вчителів до творчого підходу в процесі викладання предметів. 

Керівник міського методичного об’єднання
вчителів початкових класів (1 клас)

Томашевська Уляна Василівна


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень